RİZE / GÜNEYSU - Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi

Haz

Okulumuzu en güzel şekilde temsil eden kız öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde sınıflar arası voleybol turnuvası düzenledik.

12C sınıfı 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı şampiyonu oldu.

Sonrasında 12C sınıfı ile öğretmenlerimiz de bir mücadele yaptı ve kazanan yine öğrencilerimiz oldu.

Haz

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Rize Gençlik Merkezi’nde Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi tarafından organize edilen “Sağlıklı Beslenen Mutlu Nesiller” temalı makale okuma ve sunum yarışmasına 10.sınıf öğrencimiz Şevval Karakurt’un “Ergenlerde Sağlıklı Beslenme” isimli sunumu ile katılım gösterdik.

Başarılı sunumlarından dolayı öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz. ( Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi)

May

Öğrencilerimizi hazırlamış oldukları müzik dinletisi, oratoryo ve tiyatro programı dolayısıyla tebrik ediyoruz. Emekleri için tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi

May

Ededebiyat öğretmenimiz Tuba AŞKAN, Felsefe öğretmenimiz Eda KABİL ve Fizik öğretmenimiz Esengül ORAN, 9. sınıf öğrencileriyle Devlet Tiyatrolarının bir oyununu izlediler.

May

Öğrencilerimize eleştirel okuma becerisi kazandırma hedefi ile başladığımız “Oku-

Yorum” isimli okul projemizde bireysel ve gruplar aracılığıyla okulumuz

kütüphanesindeki kitaplar arasından öğrenciler tarafından seçilen 33 farklı eserin

incelenmesi ve sunulması olarak planladığımız çalışmalarımıza bu hafta itibarıyla

başladık. Dönem sonuna kadar 33 farklı eserin tamamının sunumu planlanmaktadır.

Bu etkinlikte yer alan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı bünyesindeki Güneysu Okulları'nın düzenlediği bilim şenliklerinde sergilenen insanlık yararına teknolojiler içerisindeki "AI HOCAM" yazılım projemiz jüri değerlendirmesi sonrası 1. oldu ve 8000 TL ödül almaya hak kazandı.

Öğrenciler : Kerem Can KINAY ve Aslıhan Elif AKTURAN

Danışman : Bilişim Teknolojileri Öğretmeni : Burak BAKIRCI

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

(Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi)

May

Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi tarafından hazırlanan “Bir Asırlık Cumhuriyet: Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanının 100. Yıl Dönümü Öğrenci Sempozyumu” Edebî Eserlerde Milli Mücadele, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kadın Hakları Üzerine Düşünceleri, Savaşan Yabancı Devletlerin Gözünden Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele’de Cepheler, Tarihsel Süreçte Egemenlik Kavramı ve Atatürk’ün Egemenlik Anlayışı, Niçin Geri kaldık?, 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı ve Milli Egemenlik,  Türk Tarihinde Anayasalarımız ve Genel Özellikleri,  Cumhuriyetimizin Barışçıl Temeli Lozan Konferansı, Tarih Boyunca Türk Devletlerinde Bağımsızlık Kavramı,  Milli mücadelede genelge ve kongrelerin Cumhuriyetin inşasında yeri ve önemi isimli 11 farklı konu başlığı ve 12 katılımcı okul eşliğinde Fen lisesi öğrencilerinin hazırladığı afiş ve resim çalışmalarından oluşan serginin gezilmesi ile başlayan programımız Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal YELEK, il Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla iki farklı oturum şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize katılım sağlayan okullarımıza,  danışman öğretmenlerimize ve başarılı sunumları ile dikkat çeken öğrencilerimize teşekkür ederiz.

(Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi)

May

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve düzenlediğimiz sempozyumda sergilenen resimlerimiz.

Şiir ve Müzik Dintetisi.

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program Kaptan Ahmet Erdoğan AİHL Konferans salonunda icra edildi.

Nis

7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ni (TAE-VII) gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raif KANDEMİR okulumuzda düzenlenen konferansta öğrencilerimizle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK-MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ni (TAE-VII) gerçekleştiren 19 kişilik bilim heyeti içerisinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raif KANDEMİR; Antarktika kıtasında Güney Shetland Adaları arasında bulunan Robert Adası'nda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ile ilgili izlenimlerini , deneyimlerini paylaşmak üzere Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesinde düzenlenen konferansta öğrencilerimizle bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN ve Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR'ın katıldığı konferansta öğrencilerimiz Prof. Dr. Raif KANDEMİR'den değerli bilgiler edindi.

Nis